Brýle Apple Vision PRO - jak fungují a jaká je jejich cena?

   02/22/2024 12:52:17
Brýle Apple Vision PRO - jak fungují a jaká je jejich cena?

Jsme zvyklí, že se Apple snaží neustále nastavovat nové standardy a hranice možného. Jejich nejnovější produkt Apple Vision PRO je toho názorným příkladem.

Počátky zájmu společnosti Apple o technologie rozšířené reality a virtuální reality sahají nejméně deset let zpátky, kdy se společnost začala zaměřovat na zkoumání možností, které tyto technologie mohou nabídnout. Společnost Apple se inspirovala k vytvoření zařízení, které by mohlo způsobit revoluci v interakci s digitálním obsahem, podobně jako iPhone změnil svět mobilních telefonů.

Jak brýle Apple Vision PRO fungují?

Apple Vision PRO využívá řadu pokročilých technologií, které uživatelům umožňují přirozenou interakci s digitálním prostředím.

Sledování očí

Brýle jsou vybaveny přesnými senzory, které sledují, kam se uživatel dívá, a umožňují tak rozhraní ovládané očima. Uživatelé tak mohou vybírat možnosti nabídek, procházet obsah nebo dokonce zadávat příkazy bez použití rukou, což představuje revoluční způsob interakce s digitálním světem.

Rozpoznávání gest

Systém Apple Vision PRO pomocí pokročilých algoritmů a externích kamer rozpoznává gesta rukou uživatele, a umožňuje tak manipulovat s virtuálními objekty, kreslit v prostoru nebo dokonce hrát hry bez fyzických ovladačů. Designérům her a tvůrcům obsahu se tak otevírají nové možnosti, jak vytvářet ještě pohlcující zážitky.

Hlasová interakce

Integrace Siri zajišťuje hlasové ovládání, které uživatelům umožňuje zadávat příkazy, klást otázky nebo dokonce diktovat text, což dále obohacuje způsob interakce se zařízením.

Dostupnost a cena Apple Vision PRO

Jednou z nejčastěji kladených otázek ohledně Apple Vision Pro je jeho cena. Cena brýlí začíná na 3499 dolarech, tedy zhruba 14 000 Kč, což sice odráží technologickou vyspělost a inovativnost zařízení, ale pro většinu uživatelů to bude neúnosná cena.

Kdy budou k dispozici? V USA byly uvedeny na trh 2. února letošního roku. Očekává se, že se do konce roku dostanou také do některých západoevropských zemí, Asie a Austrálie. O oficiální premiéře v Polsku zatím nejsou přesné informace, ale vzhledem k ceně očekáváme, že o ně bude mít zájem jen málokdo. Vyplatí se proto počkat, až se na trhu objeví repasované přístroje.

Jaký by mohly mít brýle Apple Vision PRO dopad na trh s mobilními zařízeními a VR?

Inovativní VR brýle vytvořené cupertinskou společností by mohly být důležitým krokem směrem k budoucnosti zábavy, práce a vzdělávání. Integrace s ekosystémem dalších "jablečných" zařízení, včetně macOS na MacBoocích nebo iOS na Apple iPhonech prostřednictvím nového operačního systému VisionOS, otevírá uživatelům nové možnosti a způsoby interakce s digitálním světem.

Uvedení takto pokročilého zařízení do běžného provozu by mohlo urychlit rozvoj a přijetí technologií rozšířené reality a virtuální reality v různých odvětvích od vzdělávání až po zábavní průmysl - a že mohou mít mnoho zajímavých aplikací, vidíme již delší dobu.

Jak vidíte, brýle Apple Vision PRO jsou víc než jen další herní nebo zábavní zařízení. Popisy a ukázky systému naznačují, že mají potenciál změnit způsob, jakým vnímáme digitální realitu. Při pohledu na ně doufáme, že cena odráží hodnotu, kterou mohou brýle přinést do života uživatelů - a to velmi různými způsoby.

Vstup brýlí na trh představuje důležitý okamžik pro celý technologický průmysl a nabízí jedinečný a komplexní přístup k VR. Apple Vision PRO mají potenciál definovat novou éru nositelných technologií; nezbývá však než doufat, že časem budou dostupné více než jen několika vyvoleným, protože v současné době může být dostupnost a cena pro mnoho nových technologických nadšenců překážkou.

Comments

Log in or register to post comments
mail-icon
Zapisując się na newsletter, akceptujesz naszą  Politykę Prywatności. Z odběru newsletteru se můžete kdykoli odhlásit.
Produkt přidán do oblíbených