Jak zjistím, zda je iPhone originální?

   07/12/2023 14:48:39
Jak zjistím, zda je iPhone originální?

Vzhledem k rostoucím cenám telefonů se mnoho lidí rozhoduje pro modely z druhé ruky nebo repasované modely. To není překvapivé, protože jak první, tak druhé jmenované skvěle fungují a stojí podstatně méně než smartphony přímo od výrobce. Takový nákup však s sebou nese jistou míru rizika - koneckonců nikdy nevíte, zda telefon nebyl odcizen. Je však možné si to ověřit, a proto se v tomto článku zaměříme právě na to, a to na příkladu telefonů Apple. Jak zjistíte, zda je iPhone pravý? Zjistěte to přečtením našeho článku!

Jak zjistíte, zda je váš iPhone originální? Podle čísla IMEI!

Nejjednodušší způsob, jak ověřit originalitu telefonu, je zkontrolovat jeho číslo IMEI. Jedná se o speciální kód, jedinečný pro každé zařízení, pomocí kterého můžete o telefonu zjistit mnoho informací, včetně toho, zda byl odcizen, nalezen, splacen a zda skutečně není padělaný. Jak tedy podle čísla IMEI zjistíte, zda je iPhone pravý?

Prvním krokem by mělo být zadání kombinace znaků"*#06#". Výsledné číslo IMEI pak musíte ověřit na dvou místech:

  • Na specializovaných webových stránkách - abyste se ujistili, že telefon nebyl odcizen, je originální a nejsou k němu připojeny žádné poplatky.
  • Na samotném telefonu - V případě iPhonu by mělo být číslo IMEI vyryto na zadní straně smartphonu nebo na kapse pro SIM kartu. Tak se můžete ujistit, že telefon nebyl systémově upraven tak, aby zobrazoval nesprávné číslo. Pokud si všimnete rozdílu mezi oběma čísly, určitě od záměru koupě ustupte - bez ohledu na úmysly prodejce by k takové situaci nemělo docházet a je vážným důvodem k obavám o originalitu telefonu.

Jak jinak si můžete ověřit, zda je iPhone originální?

Dalším způsobem, jak můžete zkontrolovat, zda je iPhone originální, je pečlivá prohlídka telefonu před jeho koupí. Nezapomeňte si předem prohlédnout stejný model iPhonu na webových stránkách společnosti Apple a poté porovnat, jak vypadá a jak vám ho ukazuje prodejce. Pokud si všimnete, že telefon vypadá nepřirozeně, je to důvod k obavám.

Ať už se chystáte pro iPhone 12 nebo 13, nebo dokonce 14, je nutné, abyste věnovali pozornost tomu, co prodejní nabídka zahrnuje.

Posledním aspektem, na který se musíte zaměřit, je, zda vám prodejce nabízí smlouvu. I když se pro ni mnoho soukromých osob nerozhoduje jen proto, aby ušetřily, smlouva je jakýmsi dokladem o koupi telefonu. To znamená, že je také důkazem pro případ, že by došlo k podvodu. Vyplatí se proto zvolit nákup se smlouvou. Pokud prodejce nechce zaplatit dodatečné náklady, můžete tak učinit vy - zaručíte si tak pevný základ pro reklamaci v případě jakýchkoli nepřesností.

Už vím, jak zkontrolovat, zda je iPhone originální. Je to všechno?

Ověření originality iPhonu je prvním krokem, ale když se rozhodnete koupit použitý telefon od společnosti Apple, musíte zvážit další ochranná opatření. Jedním z nich je funkce"Najít můj iPhone".

Pokud má telefon tuto funkci povolenou, pak v mnoha případech budete potřebovat hesla předchozího majitele telefonu, abyste mohli změnit nastavení, nebo budete mít možnost obnovit tovární nastavení iPhonu. Může to být také známka toho, že telefon byl odcizen - zloděj bude mít přece jen zájem o rychlý prodej a ne o užitečnost kupovaného zařízení. V žádném případě byste tedy neměli kupovat smartphone s aktivovanou funkcí "Find My iPhone " - je na prodávajícím, aby ji deaktivoval.

Shrnutí

Už víte, jak zkontrolovat, zda je iPhone pravý. Využijte tyto znalosti při nákupu a vyhnete se případným pokusům o podvod. Nezapomeňte také věnovat pozornost chování prodávajícího - může vám hodně napovědět o jeho záměrech.

Plánujete koupit iPhone? Podívejte se na naši nabídku chytrých telefonů Apple - najdete zde repasované telefony, které fungují jako nové!

Comments

Log in or register to post comments
mail-icon
Zapisując się na newsletter, akceptujesz naszą  Politykę Prywatności. Z odběru newsletteru se můžete kdykoli odhlásit.
Produkt přidán do oblíbených