Který telefon si má student vybrat?

   08/17/2023 11:16:40
Který telefon si má student vybrat?

Školní rok se nezadržitelně blíží a s ním přichází čas na přípravu školní výbavy. Sešity, batoh, krabička na svačinu - každý rok se ujišťujeme, že naše děti mají vše, co potřebují. V určitém věku se ke školní výbavě přidává ještě jedna položka - chytrý telefon. Koneckonců chceme být se svým dítětem v pravidelném kontaktu. Jaký první telefon do školy bychom měli vybrat, abychom byli spokojeni my i naše dítě? To se dozvíte v tomto článku - čtěte dále!

První telefon do školy - na co se zaměřit a jaké jsou nejlepší modely

Mnoho rodičů často těžce přemýšlí o koupi prvního telefonu pro své dítě. Obávají se, že jejich ratolest přístroj poškodí nebo stráví hodiny hraním her. Chytrý telefon však může být pro studenta nesmírně užitečným nástrojem, proto se nevyplatí s koupí prvního telefonu příliš otálet.

Při rozhodování, jaký telefon koupit do školy, věnujte pozornost 2 nejdůležitějším hlediskům - výdrži baterie a spolehlivosti. Výhodou bude také rychlost, protože studenti opakovaně používají chytré telefony k vyhledávání informací.

Který konkrétní chytrý telefon bude pro studenta pro začátek nejlepší? Zde jsou některé z našich návrhů:

  • Redmi Note 10 - pravděpodobně jste již slyšeli pojem "lepší Xiaomi". Funguje sice hlavně v popkultuře, ale jako na každé takové frázi je na ní zrnko pravdy. V mnoha případech jsou smartphony této značky jednoduše nejvýkonnější ve své cenové kategorii. To je i případ Redmi Note 10. Tento telefon se bude skvěle hodit do školy díky své kapacitní baterii (5000 mAh) a výkonnému procesoru (8jádrový MediaTek Helio G88). Za zmínku zde stojí také fotoaparát - 50 megapixelů na hlavním objektivu se bude skvěle hodit na školní výlety. Cena: jen 600-800 liber.
  • Apple iPhone 7 - První telefon do školy nemusí být extrémně výkonný - koneckonců zpočátku ho vaše dítě bude používat hlavně na volání. iPhone 7 je skvělý smartphone pro mladšího žáka - je intuitivní, takže se ho vaše dítě naučí používat během chvilky, je odolný a jeho baterie vydrží na celý vzrušující den. Navíc vaše dítě ocení značku a telefony Apple patří mezi nejoblíbenější u nejmladších. Cena: Pouze kolem 450 Kč - skvělá volba, pokud hledáte iPhone do 1 000 Kč.

Jaký smartphone vybrat pro středoškoláka?

Ačkoli první telefon kupujeme žákům základní školy, ve skutečnosti ho děti v tomto věku nevyužijí naplno. Na střední škole je situace jiná.

Ať už se jedná o střední školu, technickou školu nebo základní odbornou školu, vaše dítě si již vybralo svou cestu. Středoškoláci vědí, co je zajímá, aktivně vyhledávají informace o těchto tématech a pohodlně se pohybují na internetu. To znamená, že potřebují lepší vybavení - chytrý telefon do školy, který splní jejich očekávání a umožní jim efektivně procházet internet nebo studovat pomocí aplikací.

Chytrý telefon pro středoškoláka musí být především výkonný a pohodlný. V tomto věku již není klíčová odolnost - teenager se o své zařízení dokáže postarat. Jaké jsou tedy nejlepší telefony pro studenty středních škol, technických oborů nebo učilišť? Podle našeho názoru:

  • iPhone 11 - Rychlý, schopný, prostorný, s dlouhou výdrží baterie - to definuje tento telefon s nakousnutým jablkem. Přidejte k tomu vysoké rozlišení (2436 x 1125) a skvělý fotoaparát, jak na pořizování prázdninových snímků, tak na focení poznámek, a máte jeden z nejlepších telefonů pro starší studenty. Cena sice není nejnižší (1 700 Kč), ale jako iPhone pro dítě středoškolského věku za ty peníze rozhodně stojí.
  • Google Pixel 6 - Ačkoli smartphony od Googlu nejsou v Polsku extrémně populární, pro studenty budou skvělou volbou. Model Pixel 6 je vybaven nejčistším a nejlépe optimalizovaným systémem Android na trhu, díky čemuž je jeho používání plynulé, rychlé a především - příjemné. Cena: přibližně 2200 Kč.

Hledáte ideální telefon do školy? Rozhodněte se pro repasovaný model!

Pokud se poohlížíte po dobrém, ale levném smartphonu pro studenta, rozhodně zvažte refabrikovaný telefon. Pokud přemýšlíte, zda se vyplatí investovat do refabrikovaného telefonu - vězte, že tato zařízení kombinují vlastnosti nových telefonů (velmi dobrý nebo perfektní stav) spolu s vlastnostmi použitých modelů (nižší cena). S omezeným rozpočtem může být koupě takového telefonu právě tou nejlepší volbou. V takovém případě se však vyplatí vědět, kde koupit použitý telefon!

Comments

Log in or register to post comments
mail-icon
Zapisując się na newsletter, akceptujesz naszą  Politykę Prywatności. Z odběru newsletteru se můžete kdykoli odhlásit.
Produkt přidán do oblíbených