Jak pořídím snímek obrazovky iPhonu?

   11/23/2021 23:00:00
Jak pořídím snímek obrazovky iPhonu?

Snímek obrazovky iPhonu - jak ho udělat?

Možnost uložit obsah obrazovky do grafického souboru je jednou z nejpraktičtějších funkcí, která má mnoho využití. V iPhonu umožňuje snímek obrazovky uložit to, co právě vidíte na displeji, takže si můžete například pořídit památeční fotografii z konverzace přes Zoom nebo Facetime, uložit grafiku nebo úryvek z konverzace na sociálních sítích nebo ukázat členovi rodiny či příteli, jak se prokousat nastavením telefonu a najít funkci, kterou hledá. Jak pořídit snímek obrazovky pomocí zařízení Apple?

iPhone vs. snímek obrazovky - v závislosti na modelu

Model iPhone X, uvedený na trh v roce 2017, ovlivnil mnoho aspektů ovládání zařízení s nakousnutým jablkem v logu. Jedním z nich je právě pořizování snímků obrazovky, k čemuž sloužilo tlačítko Start umístěné pod displejem. U klasických modelů(iPhone SE 2020, řada 8 a starší) se současným stisknutím tlačítka odpovědného za zapnutí/vypnutí zařízení a kruhového tlačítka Domů (Start) pořídí snímek obrazovky iPhonu, který se pak zobrazí v levém dolním rohu. Po kliknutí na zobrazené vyskakovací okno si můžete vybrat, zda se má uložit do vnitřní paměti zařízení (do Fotek nebo do Souborů), nebo zda má být odstraněn, pokud se vám například nelíbí jeho obsah.

Snímek obrazovky na novějších generacích iPhonu

U modelů vyrobených od roku 2017 a bez fyzického tlačítka Start (jako je řada iPhone XR nebo XS a modely od iPhone 11 výše) se snímek obrazovky pořizuje také pomocí kombinace dvou kláves. V takovém případě bude nutné stisknout současně tlačítko zvýšení hlasitosti a tlačítko zapnutí/vypnutí. Uložený snímek obrazovky opět najdete v programu Fotografie v albu s názvem Snímky obrazovky.

Ať už tedy máte jakýkoli model, na iPhonu a dalších zařízeních se systémem iOS můžete snadno pořídit snímek obrazovky. Po pořízení snímku obrazovky stačí kliknout na políčko v levém dolním rohu a uložit jej do interní paměti. V opačném případě se vytvořený soubor neuloží. Doufáme, že už víte, jak pořídit snímek obrazovky na iPhonu!

Comments

Log in or register to post comments
mail-icon
Zapisując się na newsletter, akceptujesz naszą  Politykę Prywatności. Z odběru newsletteru se můžete kdykoli odhlásit.
Produkt přidán do oblíbených