Nahrávání obrazovky iPhonu

   11/24/2021 08:00:00
Nahrávání obrazovky iPhonu

Jak mohu nahrávat obrazovku na iPhonu?

Uživatelé chytrých telefonů stále častěji využívají nahrávání obrazovky, ať už chtějí někoho krok za krokem instruovat o problému, který řeší, najít hledané nastavení nebo prostě ukázat ostatním, jak se jim daří ve hře. V dnešní době pandemonie a práce na dálku saháme po nahrávání obrazovky stále častěji - často prostě nemáme možnost ukázat obrazovku jinak. Jak nahráváte obrazovku na zařízeních Apple? Objevte metodu nahrávání obrazovky na iPhonu!

Nahrávání obrazovky na iPhonu - stačí pár kliknutí!

Pokud jste si chtěli stáhnout aplikaci, která vám umožní nahrávat obsah obrazovky, jistě vás potěší, že to není nutné. Systém iOS má vestavěné řešení, které vám umožní efektivně zaznamenávat to, co děláte, ve formě videa. Pokud máte zařízení aktualizované alespoň na systém iOS 14 (a pokud jste s aktualizací čekali, měli byste ji opravdu provést), je přístup k nahrávání triviální. Stačí rozbalit horní lištu, aby se objevilo centrum oznámení - a právě tam najdete charakteristickou ikonu kruhu s tečkou uprostřed, která je odpovědí na otázku, jak nahrávat obrazovku iPhonu.

iPhone 13 Pro Max iPhone 13 Pro

Kliknutím na ni se spustí nahrávání obsahu obrazovky (po 3 sekundách), a pokud ikonu podržíte, zobrazí se vám další možnosti - včetně nahrávání kombinovaného se snímáním hlasu z mikrofonu, takže můžete komentovat prováděné akce. Zahájení nahrávání je signalizováno zčervenáním ikony a zčervenáním číslic hodin (v levém horním rohu obrazovky). Právě klepnutím na hodiny a výběrem možnosti "Stop" ukončíme nahrávání, načež uložený záznam nalezneme v aplikaci Fotografie.

Co když se ikona při nahrávání obrazovky na iPhonu nezobrazí?

V některých případech se ikona nahrávání obrazovky v ovládacím centru nezobrazí. Pokud se tak stane, je třeba ji přidat z Nastavení. V této části přejděte ke kartě Ovládací centrum a poté k položkám Další nástroje a Nahrávání obrazovky. Tam uvidíte zelené plus, které vám umožní přidat ikonu nahrávání obrazovky do Ovládacího centra.

Pokud jste majiteli hardwaru Apple - nepochybně víte, že u iPhonu je nahrávání obrazovky v mnoha situacích velmi užitečné. Ujistěte se tedy, že k němu máte vždy snadný přístup, a během pouhých tří sekund můžete začít nahrávat obsah obrazovky ve formě videa, které pak snadno pošlete kamarádovi.

Comments

Log in or register to post comments
mail-icon
Zapisując się na newsletter, akceptujesz naszą  Politykę Prywatności. Z odběru newsletteru se můžete kdykoli odhlásit.
Produkt přidán do oblíbených