Jaký telefon pro vaše dítě?

   11/23/2021 20:00:00
Jaký telefon pro vaše dítě?

Výběr telefonu pro dítě není snadný - na jedné straně by se našim dětem líbila určitá značka telefonu, na druhé straně musíme brát v úvahu, že mohou chytrý telefon, který mají, poškodit nebo ztratit. Nákup takového zařízení je třeba dobře promyslet - telefon nesmí být příliš drahý, ale musí být kvalitní a nejlépe pocházet od známého výrobce. Jaký telefon byste tedy měli pro své dítě vybrat? Zde vám představíme několik tipů a návrhů. Čtěte dále!

Co je třeba zvážit při výběru prvního telefonu pro dítě?

První telefon dítěti obvykle kupujeme, když je mu 6-8 let. Vždyť právě v této době začínají naše děti chodit do školy a potřebují přístroj, aby se s námi mohly spojit. Pro pouhé telefonování však není potřeba špičkové zařízení, takže při výběru prvního dětského telefonu doporučujeme řídit se cenou a výdrží baterie.

Náš návrh na první dětský telefon?

  • Redmi Note 10 od společnosti Xiaomi. Tento telefon lze pořídit za přijatelnou cenu a má silnou baterii s kapacitou 5000 mAh. V kombinaci s dobrým fotoaparátem, který se hodí na školní výlety, bude pro první dětský telefon skvělý.

  • iPhone 7. Levná varianta, ideální model iPhonu pro dítě. Tento chytrý telefon lze pořídit za cenu kolem 500 Kč, což z něj činí ideální volbu pro první dětský smartphone. Má sice o něco slabší baterii než jeho konkurent od Xiaomi, s kapacitou pouhých 1 960 mAh, ale je třeba zmínit, že telefony od Applu a jiných výrobců nelze v tomto ohledu přímo srovnávat. Telefony od společnosti s nakousnutým jablkem v logu obvykle vyžadují menší kapacitu baterie, zde tak velký rozdíl mezi modely nebude nijak zvlášť patrný. Kromě toho jsou iPhony známé svým intuitivním rozhraním, které bude pro mladšího uživatele jistě jednodušší na ovládání.

Jaký mobilní telefon pro starší dítě?

Pokud je vaše dítě již o něco starší a mobilní telefon používá intenzivněji, měli byste se zaměřit na výkon a značku. Výběr chytrého telefonu od oblíbeného výrobce je velmi důležitý z hlediska kontaktu našeho dítěte s vrstevníky - telefon pro školáka je v tomto věku mimořádně důležitým atributem. Při výběru chytrých telefonů pro děti je dobré se jich zeptat na jejich názor a teprve poté se rozhodnout.

Jaké mobilní telefony doporučujeme pro starší dítě?

  • iPhone 8 od společnosti Apple. Mnoho dětí sní o telefonu od společnosti Apple, který oproti zdání nemusí být vůbec drahý. Jedná se o skvělý příklad iPhonu do 1 000 Kč; ačkoli je iPhone 8 poměrně starý, stále se jedná o extrémně výkonný smartphone - ideální pro starší dítě, které bude telefon používat nejen k telefonování. Doporučujeme jej také v případě, že vašemu malému dítěti nezáleží na žádné konkrétní značce - na své cenové poličce nemá tento telefon konkurenci.
  • Galaxy S10 od společnosti Samsung. Jedná se o skvělou volbu, pokud vaše dítě preferuje hardware od korejského výrobce. Tento telefon byl v roce 2019 jedním z nejlepších ve své kategorii. Přestože od jeho vydání uběhla už nějaká doba, tento smartphone stále funguje dobře. Navíc nestojí mnoho, takže se bude skvěle hodit jako výbava pro nejaktivnější a nejpravděpodobněji ztracený nebo poškozený dětský telefon.

Vyplatí se koupit dítěti telefon z druhé ruky?

Mnoho rodičů se rozhoduje pro koupi telefonu z druhé ruky pro své děti. Je to skutečně rozumné - taková zařízení jsou levnější, což umožňuje koupit lepší model. Není to však jediná možnost, jak dítěti koupit levný a kvalitní telefon. Rodiče si často neuvědomují, že si mohou objednat repasovaný telefon.

Repasované telefony jsou zařízení, která byla dříve vystavena v obchodech nebo použita. Od použitých telefonů se liší tím, že prošly rozsáhlým testováním a byly obnoveny do stavu blízkého továrnímu. Kombinují výhody nových a použitých telefonů: mají záruku a výkon nového hardwaru za cenu použitého smartphonu. Jsou proto skvělou volbou pro vaše dítě. Zvláště pokud vaše ratolest stojí o značkový telefon od výrobců, jako je Apple nebo Samsung.

Shrnutí

Jaký telefon pro své dítě byste měli vybrat? Levný s dlouhou výdrží baterie a oblíbenou značkou. Vyplatí se nechat se zlákat repasovanými telefony: jsou levnější než nové modely a nezaostávají ve výkonu. Ať už vyberete jakýkoli telefon, je dobré si s dítětem promluvit a vysvětlit mu, jak se o nový telefon starat, aby vydržel co nejdéle.

Líbil se vám tento článek? Pak si přečtěte také naše srovnání nejlepších telefonů do 700 Kč - modely, na které si dát pozor.

Comments

Log in or register to post comments
mail-icon
Zapisując się na newsletter, akceptujesz naszą  Politykę Prywatności. Z odběru newsletteru se můžete kdykoli odhlásit.
Produkt přidán do oblíbených