Jak obnovím tovární nastavení iPhonu?

   11/23/2021 19:00:00
Jak obnovím tovární nastavení iPhonu?

Prodáváte svůj smartphone Apple? Všimli jste si, že už nefunguje jako dřív, a chtěli byste ho obnovit? Možná jste si pohráli s nastavením a netušíte, jak to opravit? Ať tak či onak, může vám pomoci obnovení továrního nastavení iPhonu, které může, ale nemusí zahrnovat vymazání všech dat. Jak na to?

Obnovení továrního nastavení iPhonu krok za krokem

Upozorňujeme, že pokud zvolíte obnovení do továrního nastavení, může dojít ke ztrátě všech dat uložených v zařízení, proto postupujte opatrně.

Pokud je váš smartphone funkční a máte přístup k nabídkám, bude nejjednodušší obnovit tovární nastavení ze zařízení. Jak obnovit tovární nastavení iPhonu pomocí možností dostupných v zařízení? Chcete-li to provést, jednoduše vyberte v nabídce Nastavení, poté Obecné a najděte záložku s názvem Přesunout obsah nebo Obnovit iPhone (ke konci seznamu). Po výběru možnosti Obnovit budete dotázáni, jaký obsah chcete odstranit - na výběr je několik možností:

  • Vymazat obsah a nastavení - tato možnost vymaže z telefonu všechna data (fotografie, hudbu, videa atd.) a nastavení a odhlásí je ze všech účtů. Po restartování bude iPhone připraven k prodeji nebo předání někomu jinému - v zařízení nezůstanou žádná soukromá data.
  • Všechna nastavení - zachová všechna vaše data a média, ale vymaže a obnoví všechna nastavení (sítě, klávesnice, polohy, soukromí, Apple Pay nebo úvodní obrazovky). Tato možnost je vhodná, pokud jste například něco změnili v nastavení a nemůžete obnovit předchozí konfiguraci telefonu nebo pokud máte pocit, že telefon z nějakého důvodu pracuje pomaleji než dříve.
  • Nastavení sítě - kompletně obnoví všechna nastavení týkající se připojení k internetu. Pokud z nějakého důvodu nemáte přístup k mobilním datům, tento reset vám s největší pravděpodobností pomůže obnovit správné připojení.

K dispozici jsou další tři možnosti: slovník klávesnice, úvodní obrazovka a údaje o poloze/soukromí, resetování těchto jednotlivých nastavení.

Jak resetovat iPhone, pokud zařízení nefunguje správně?

I když telefon z nějakého důvodu nefunguje správně, je možné iPhone resetovat a znovu načíst software, což se v mnoha případech ukáže jako způsob, jak jej znovu oživit. K tomu budete potřebovat počítač s iTunes a bohužel přijdete o všechny informace uložené v zařízení.

Jak resetovat iPhone pomocí iTunes? Použití tohoto nástroje je poměrně jednoduché - stačí spustit iTunes a poté připojit smartphone kabelem k počítači. Po jeho detekci se v pravém horním rohu objeví ikona telefonu, která po kliknutí zobrazí další informace o jeho stavu a automaticky nabídne možnost obnovení zařízení. Po několika kliknutích začne proces stahování nejnovější verze softwaru a obnovení zařízení.

Pokud potřebujete další rady, jak zálohovat data v zařízeních Apple - bude vás také zajímat, jak zálohovat iPhone.

Comments

Log in or register to post comments
mail-icon
Zapisując się na newsletter, akceptujesz naszą  Politykę Prywatności. Z odběru newsletteru se můžete kdykoli odhlásit.
Produkt přidán do oblíbených