Jak přenesu data z Androidu do iphonu?

   11/23/2021 17:35:54
Jak přenesu data z Androidu do iphonu?

Nákup chytrého telefonu vyvolává ve většině z nás značné vzrušení. Vzrušení obvykle doprovází touha co nejrychleji vyzkoušet možnosti a funkce nového zařízení. Rychle tedy vložíme SIM kartu, zapneme přístroj a... ukáže se, že nemáme žádné kontakty, multimédia ani aplikace. Pokud by oba telefony používaly stejný operační systém, mohl by pomoci účet Google nebo iCloud. Jak ale postupovat při přenosu dat z Androidu do iPhonu?

Nejjednodušší způsob přenosu dat z Androidu do iPhonu

Společnost Apple se kvůli svým zákazníkům rozhodla vytvořit malou a snadno použitelnou aplikaci s názvem Move to iOS (nebo Move to iOS). Jak pomocí této aplikace přenesete data z Androidu do iPhonu? Stačí ji nejprve stáhnout z obchodu Play do zařízení se systémem Android, udělit jí příslušná oprávnění a při nastavování smartphonu se systémem iOS na kartě Aplikace a data zaškrtnout možnost Přesunout data z Androidu. V tomto okamžiku se spustí vyhledávání WI-FI ve vašem stávajícím telefonu. Pro úspěšné připojení musí být oba smartphony připojeny ke stejné síti a zapojeny. V zařízení se systémem Android musíte mít také spuštěnou aplikaci Přenos do iOS a přijmout její podmínky používání. V novém telefonu se po kliknutí na tlačítko Další zobrazí šestimístný nebo desetimístný kód, který musíte zadat v zařízení se systémem Android. Poté se zobrazí výzva k připojení k nové síti a po stisknutí tlačítka Připojit se zobrazí seznam, ze kterého můžete vybrat, co přesně chcete přesunout - kontakty, zprávy, fotografie a videa, soubory a složky, záložky prohlížeče, kalendáře, e-mailové účty a dokonce i nastavení zobrazení a přístupnosti. Kromě toho lze přenášet i aplikace - pokud jsou zdarma a objevují se v obchodech obou systémů.

Nevýhody: Vestavěná aplikace nepřenese hudbu, knihy ani soubory PDF, stejně jako archivy zpráv Whatsapp - to budeme muset provést ručně. Navíc ji lze použít pouze při nastavení zařízení se systémem iOS. Pokud jste tedy počáteční nastavení iPhonu uspěchali, jedinou možností je obnovit tovární nastavení zařízení. Ne vždy se nám do toho chce. Naštěstí existují i jiná řešení.

Kopírování dat z Androidu do již nastaveného iPhonu

Zde už totak hladce nepůjde, protože nemáme k dispozici žádný specializovaný software pro přenos dat z Androidu do iOS. Budete muset použít řešení třetí strany. Nejjednodušší bude použít Disk Google - jeho instalací do iPhonu a přihlášením k účtu dříve použitému v zařízení se systémem Android. Po udělení příslušných oprávnění se tak do nového zařízení přenesou kontakty, záznamy kalendáře, e-maily a zprávy. Bohužel uživatelé s bezplatným účtem pravděpodobně nebudou moci tímto způsobem přenést všechny své fotografie, videa nebo hudbu - zdarma je k dispozici 15 GB úložného prostoru. Aplikace bude také nutné nainstalovat ručně z obchodu Apple.

Přenos dat z Androidu do iOS a Whatsapp

Aplikace Whatsapp, která je vedle Messengeru jedním z nejoblíbenějších messengerů na světě, nepřenáší zprávy a média při instalaci do nového zařízení automaticky. Společnost Facebook, která Whatsapp vlastní, oznámila, že brzy bude k dispozici aktualizace, která tuto funkci umožní, a že bude možné kopírovat data z Androidu do iPhonu. Dokud se tak však nestane, bude nutné používat aplikace třetích stran nebo ručně archivovat historii a přenášet ji do nového zařízení, např. prostřednictvím cloudu nebo e-mailu. V podstatě se jedná o jeden z nejsložitějších prvků při přenosu dat do nového zařízení.

Zajímají vás další aspekty přenosu nebo kopírování dat v zařízeních Apple? Měli byste vědět, jak zálohovat iPhone!

Comments

Log in or register to post comments
mail-icon
Zapisując się na newsletter, akceptujesz naszą  Politykę Prywatności. Z odběru newsletteru se můžete kdykoli odhlásit.
Produkt přidán do oblíbených