Jak mohu ripovat fotografie z iPhonu do počítače?

   11/24/2021 11:00:00
Jak mohu ripovat fotografie z iPhonu do počítače?

Zařízení s operačním systémem iOS (jako je iPhone nebo iPad) byla donedávna spojena s náročnými postupy, než bylo konečně možné přenést fotografie a videa v nich uložená do počítače, zejména do počítače se systémem Windows. Od té doby však společnost Apple vynaložila velké úsilí na zjednodušení celého procesu i synchronizace mezi počítačem a iPhonem, takže je nyní jednoduchá a poměrně intuitivní. Přečtěte si tento návod a zjistěte, jak přenést fotografie z iPhonu do počítače!

Jak přetáhnout fotografie z iPhonu do počítače pomocí služby iCloud?

K souborům a datům synchronizovaným přes iCloud můžete přistupovat z jakéhokoli zařízení - prostřednictvím webu iCloud.com (i když používáte konkurenční operační systém) a přímo ze zařízení Apple. Při přenosu fotografií z iPhonu do počítače pomocí aplikace iCloud Fotky nemusíte provádět vůbec žádnou synchronizaci - vše probíhá zcela na pozadí a nové fotografie se automaticky objeví na všech vašich zařízeních. Můžete si vybrat, zda chcete do cloudu nahrávat fotografie v původním rozlišení, nebo je komprimovat, aby se synchronizovaly rychleji a zabíraly méně místa.

Jak přenesu fotografie z iPhonu do počítače ručně?

Ne každý, kdo vlastní zařízení se systémem iOS, si chce připlácet za další úložný prostor (a bezplatných 5 GB na mnoho nestačí), takže roste zájem o přenos fotografií a médií do počítače pomocí kabelu. Pokud se jedná o MacBook Pro, Air nebo stolní Mac, bude ripování fotografií z iPhonu do počítače velmi snadné. Stačí připojit kabel ke smartphonu, otevřít aplikaci Fotky v počítači a vybrat zařízení ze sloupce, který se zobrazí vlevo. Všechny vaše fotografie se pak zobrazí v chronologickém pořadí a v horní části se objeví možnost s názvem Importovat všechny nové fotografie (políčko se může zobrazit i automaticky). Pokud propojujete zařízení poprvé (a v některých dalších situacích), můžete být vyzváni k důvěře zařízení, kterou budete muset přijmout odemknutím telefonu pomocí kódu. Zbývá jen vybrat, kam chcete fotografie uložit a zda chcete roztrhat všechny nové fotografie, nebo jen ty, které jste vybrali.

V případě počítačů se systémem Windows je celý proces poměrně podobný, s tím rozdílem, že budete muset použít iTunes. Po připojení zařízení budete vyzváni, abyste počítači důvěřovali a odemkli iPhone pomocí přístupového kódu (to mohou být i dva samostatné kroky). Ještě budete muset otevřít aplikaci Fotky v počítači a poté vybrat Import a Ze zařízení USB, aby se automaticky importovaly všechny vaše fotografie. Bude třeba dodržet ještě několik dalších pokynů. Hotovo!

Nahrávání a přenos fotografií z iPhonu do počítače je opravdu snadné!

Doby, kdy synchronizace mezi iPhonem a počítačem představovala problém, jsou naštěstí nenávratně pryč. Dnes je přenášení fotografií a dalších médií do počítače - s jakýmkoli operačním systémem - rychlé a snadné. Ať už se rozhodnete provést to přes iCloud, nebo propojením obou zařízení kabelem, doufáme, že už víte, jak ripovat fotografie z iPhonu do počítače.

Comments

Log in or register to post comments
mail-icon
Zapisując się na newsletter, akceptujesz naszą  Politykę Prywatności. Z odběru newsletteru se můžete kdykoli odhlásit.
Produkt přidán do oblíbených