Jak zálohovat iPhone?

   11/24/2021 09:00:00
Jak zálohovat iPhone?

Zálohování iPhonu - jak ho zálohovat?

Pravidelné zálohování vám umožní chránit se před ztrátou cenných dat, a to i v případě ztráty zařízení nebo jeho nefunkčnosti. Tím však využití této funkce nekončí - zálohování iPhonu je nejjednodušší způsob, jak přenést všechna data do nového modelu smartphonu a obnovit je po obnovení továrního nastavení a nahrání systému od začátku. Jak vytvořit zálohu?

Zálohování do iPhonu - zálohování na iCloud

Jak zálohovat iPhone pomocí služby iCloud? Je to nejjednodušší a nejpohodlnější řešení - nebudete ani potřebovat počítač. Problém je, že bezplatný prostor na iCloudu je pouze 5 GB, a pokud si nezaplatíte další tarif, je nepravděpodobné, že by se na iCloud vešlo vše, co byste chtěli uložit. Naštěstí další GB úložného prostoru nestojí příliš mnoho a spousta lidí se pro něj rozhodne. Zálohování pomocí cloudu Apple je triviální - stačí přejít do nastavení telefonu, kde se v horní části objeví vaše jméno, a když na něj kliknete, uvidíte iCloud a poté Zálohování v iCloudu. Zbývá jen tuto možnost povolit a od té chvíle bude vaše zařízení zálohovat jednou denně, když bude připojeno k síti wi-fi nebo (pokud vaše zařízení a operátor podporují 5G) když odsouhlasíte zálohování v mobilní síti. Některá data uložená v cloudu (kontakty nebo fotografie) se budou automaticky aktualizovat ve všech zařízeních, která tento účet používají.

iPhone 14 Pro iPhone 14

Zálohování do iPhonu pomocí počítače

Od nedávna komunikace mezi počítači Mac a zařízeními se systémem iOS nevyžaduje instalaci iTunes (pokud je v zařízení nainstalován alespoň macOS 10.15), takže zálohování do těchto zařízení se mírně liší od modelů se systémem Windows.

Jak zálohovat iPhone připojením k počítači? Po připojení telefonu kabelem k počítači Mac se automaticky otevře okno Finderu - v jeho postranním panelu se zobrazí název připojeného zařízení a ikona telefonu. Po jeho výběru klikněte v nabídce Finderu na položku Obecné a poté na možnost Zálohovat všechna data iPhonu v tomto počítači Mac. Výběrem příslušné možnosti můžete zvolit, zda budou dodatečně zašifrována. Po kliknutí na tlačítko Vytvořit zálohu nyní se provede zálohování.

Pokud používáte počítač se systémem Windows, budete k synchronizaci s iPhonem potřebovat iTunes. Pokud je již v počítači nainstalován, stačí jej pro zálohování připojit k telefonu, načež se v levém horním rohu okna programu zobrazí ikona zařízení (s popisem). Po kliknutí na tlačítko Souhrn a poté na tlačítko Vytvořit zálohu nyní se spustí zálohování. Také v počítači se systémem Windows ji můžete zašifrovat, a to po výběru možnosti Šifrovat místní zálohu a nastavení hesla.

Jak zálohovat do iPhonu? Je to snadné!

Bez ohledu na zvolenou metodu a operační systém, který máte nainstalovaný v počítači, je vytvoření zálohy iPhonu jednoduché a nezabere mnoho času. Tím spíše proto neotálejte a začněte zálohovat co nejdříve. Ušetříte si tak dříve či později problémy.

Comments

Log in or register to post comments
mail-icon
Zapisując się na newsletter, akceptujesz naszą  Politykę Prywatności. Z odběru newsletteru se můžete kdykoli odhlásit.
Produkt přidán do oblíbených