Vyplatí se investovat do telefonu s novou konstrukcí?

   11/23/2021 16:00:00
Vyplatí se investovat do telefonu s novou konstrukcí?

Vyplatí se investovat do telefonu s novou konstrukcí?

Repasovaný telefon - znamená to vždy použitý?

Refabrikované přístroje, často označované jako "refurbs" (z anglického slova refurbished), jsou zařízení, která byla vrácena do obchodu z důvodu závady nebo uplatnění práva na odstoupení od smlouvy a poté znovu uvedena do prodeje.

Co to znamená? Výběrem repasovaného telefonu se můžete dostat i k modelům, které nebyly dříve používány, ale pouze vráceny z důvodu změny rozhodnutí zákazníka, což při nákupu online zaručuje spotřebitelský zákon. V případě vadného zařízení výrobce nebo distributor výrobek nejprve renovuje, aby jej mohl vystavit za nižší cenu pod názvem renovovaný. Takové telefony jsou levnější než nové exempláře (je snadné získat skvělý iPhone za 2 000 Kč nebo ještě levněji) a obvykle by na rozdíl od tradičních použitých zařízení měly mít záruku od prodejce. Nákupem repasované elektroniky z důvěryhodného zdroje určitě ušetříte spoustu peněz při zachování vysoké kvality zařízení.

Na co si dát při nákupu pozor?

Ne vždy se můžete spolehnout na poctivost prodejce, a proto se vyplatí vědět, kde použitý telefon koupit. Při výběru repasovaného telefonu je třeba si dát pozor na několik údajů, které mohou naznačovat potenciální podvod.

Místo dodání

Vybírejte telefony umístěné přímo ve skladech distributorů nebo prodejců. Co když webová stránka neuvádí zemi, ze které má být výrobek odeslán? Řešením je zkontrolovat dobu dodání. Dlouhá lhůta, například 40 dní, obvykle svědčí o zasílání z Asie, kterému je lepší se vyhnout. V asijských zemích je běžnou praxí používat nekvalitní výrobky - a to platí i pro díly používané pro opravy telefonů. Navíc elektronika objednaná například z Číny nemusí mít záruku. Takové nabídky lákají na atraktivní ceny, ale v mnoha případech přestane zakoupený výrobek brzy po nákupu fungovat, čímž se úspora mění ve vyhozené peníze.

Žádný popis závad

Nabídky s repasovanými zařízeními by měly obsahovat přesné informace o vizuálním stavu zařízení a přítomných technických závadách. Ujistěte se, že obrázky přidané prodejcem odrážejí skutečný stav telefonu. Na fotografiích by měla být patrná poškození, jako jsou škrábance, vrypy a promáčkliny způsobené používáním předchozím majitelem. Někdy prodejce přiloží pouze obrázek modelu telefonu zkopírovaný z oficiálních webových stránek výrobce. Jedná se o nekalou praktiku, která se používá k zakrytí existujících závad. Při nákupu smartphonu od společnosti Apple je také užitečné vědět, jak zkontrolovat, zda je iPhone originální.

Prodej bez záruky

Pouze opravy s použitím kvalitních náhradních dílů zajistí, že zařízení bude fungovat správně. Pokud se na zařízení nevztahuje žádná záruka, můžete předpokládat, že k opravě byly použity levné náhradní díly. Při nákupu repasovaných telefonů se zárukou si můžete být jisti, že pocházejí od prodejce, který získává své telefony z ověřeného zdroje.

Popisuje prodejce zařízení přesně a poskytuje na něj záruku? Pokud ano, nemusíte se obávat! Při nákupu repasovaného telefonu utratíte méně a na oplátku obdržíte výrobek, který se vyrovná novému.

Comments

Log in or register to post comments
mail-icon
Zapisując się na newsletter, akceptujesz naszą  Politykę Prywatności. Z odběru newsletteru se můžete kdykoli odhlásit.
Produkt přidán do oblíbených